KVfoto maakt gebruik van koekjes. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord,

TIPS VOOR JE BRUILOFT

Mooie foto's gaan vaak jarenlang mee en worden na een aantal jaren ook nog eens een goede herinnering en precies daarom is het goed om je erop voor te bereiden. Er zijn een aantal dingen die foto's geweldig maken en een aantal dingen die achteraf niet ongedaan gemaakt kunnen worden. Mijn kijk op fotografie best traditioneel, de foto moet goed uit de camera komen ;) Daarom een paar tips: 

EMOTIES
houd ze niet in, wat het is ontzettend mooi en bovendien kijk je later erop terug met het zelfde gevoel als op jullie dag! Voel je een traan opkomen, laat hem gaan en dep hem weg met een zakdoekje. Trek geen gekke bekken omdat je make-up uitloopt. We kunnen daarna vast weer poederen.

VERLOVING
Boek je mij als jullie trouwfotograaf dan kan je een kleine verlovingsreportage boeken. Daarmee heb je twee voordelen. Jullie hebben de tijd om aan mij en vooral mijn camera te wennen en jullie hebben te gekke foto's voor jullie trouwkaart en voor jullie zelf!

CONFIDENCE IS KING
Draag lekker wat bij je past, je hoeft niet persé kleding te dragen zoals we inmiddels gewend zijn. Het belangrijkste is dat jullie je geweldig erin voelen!

DONKERE RUIMTES
Hoewel ik flits wanneer nodig, werk ik voornamelijk met daglicht dus wanneer je trouwt in een donkere ruimte of kerk dan zullen de foto's donkerder zijn dan bijvoorbeeld buiten. Je kunt op de foto's spikkeltjes (ruis) te zien krijgen, geeft niets! Dat is heel normaal en zie je op afdrukken veel minder dan op je beeldscherm. 

REGEN
Hah! neem rubberen laarzen en een doorzichtige paraplu mee. In de regen kan je super toffe foto's maken. Ik trotseer de regen wel! jullie ook? Zo niet? Dat is ook prima maar zorg dan altijd voor een tweede optie, een lichte ruimte, voor jullie fotosessie bij slecht weer.

CHAMPAGNE SHOWER
Oké ja vooral voor feest en gezellige groepsfoto's zeg ik neem twee goedkope flessen champagne mee. en geef even aan waar jullie deze foto willen maken, dan kan ik mijn flitser klaarzetten en mensen positioneren om zo een te gekke plaat te maken! Confetti bij groepsfoto's is natuurlijk ook keigaaf en veel leuker dan met z'n allen op een rijtje staan ;)

BESPAAR NIET OP EEN TROUWFOTOGRAAF
Wat houden jullie over na de bruiloft? Elkaar, de trouwringen (ketting tattoo) en... de foto's! De trouwauto is weg, de taart is op, het feest voorbij. Het zou jammer zijn al jullie mooiste dag niet goed wordt vastgelegd. Daarom de ontzettend belangrijke tip om niet te besparen op je trouwfotograaf. Ik heb er al een compleet blog aan gewijd, lees die vooral rustig door maar even in het kort:  'vinden jullie de foto's en stijl mooi?'. 'Ben je tevreden met wat je precies krijgt voor de prijs (in het trouwpakket, service en algehele professionaliteit?'. 'Hebben jullie een klik met de fotograaf en past de fotograaf binnen jullie budget?'. Als bovenstaande dingen kloppen, dan heb je je bruidsfotograaf gevonden!

KIDS WILL BE KIDS
Laat ze lekker hun gang gaan! Je krijgt zo de leukste en meest spontane foto's. Geef van te voren aan de ouders van de aanwezige kids aan dat ze gewoon mogen rondlopen als ze dat willen. Dat scheelt ook een hoop tranen van kids die hun zin niet krijgen en je hebt super spontane foto's!

ZONDERONDERGANG SHOOT
Tussendoor er even tussen uit sneaken voor een sunsetshoot? Dat kan zo'n shoot duur niet lang maar ongeveer 10 a 15 minuten. De shoot kan je inplannen een half uur voordat de zon onder gaat of een half uur na dat de zon onder is gegaan.

RODE GEZICHTEN
Wist je dat temperaturen, emoties en het licht uit de omgeving kunnen zorgen voor een roder gezicht? En weet je dat geeft natuurlijk helemaal niets, het is gewoon heerlijk zoals het is! 

KLAARMAKEN
Vaak maken bruid en bruidegom zich apart klaar, waarbij de bruidegom vaak ver weg van de bruid. Gemiste kans zeg ik! Bruidegom probeer eens of je je bij de buren mag klaarmaken want dan kan ik jullie allebei fotograferen. Bij de bruid gebeurd er altijd super veel voordat de jurk aan gaat en om dit te compenseren kan je als  man gaan voor: 'De douche foto!' en nee je hoeft absoluut niet naakt, je kan gewoon in je boxer of zwembroek!

THE FIRST LOOK
Elkaar voor het eerst zien, dat kan werkelijk overal! bijvoorbeeld op jullie favoriete plekje, in het huis waar je opgehaald word, op de oprit maar ook terwijl je naar je partner toeloopt tijdens de ceremonie. Jullie kunnen er voor kiezen om het een momentje voor jullie zelf te maken met z'n twee maar ook er voor kiezen om er veel mensen bij te hebben. Net wat je leuk, mooi en fijn vind.

GEEN TELEFOONS? 
Hé als mensen foto's willen maken met hun telefoon tijdens jullie first look, ceremonie e.d. dan vind ik dat prima, het is gewoon heerlijk zoals het is maar bedenk je wel dat er regelmatig foto's van jullie gasten tussen zitten met een gsm voor hun snufferd, wil je dat niet? Geef het dan aan bij je dag gasten door het bijvoorbeeld in jullie trouwkaart te vermelden, door het te vermelden op een bord bij de ingang van de ceremonie maar vaak de meest effectieve is de trouwambtenaar vragen om dit voorafgaan aan de ceremonie te benoemen.


Check mijn beschikbaarheid