Tips voor jullie bruiloft

Op deze pagina deel ik graag een aantal tips & tricks. De informatie die ik heb opgedaan door de mooie bruiloften die ik heb gefotografeerd deel ik graag met jullie, zodat je er wellicht wat aan hebt.

Tijdens jullie trouwdag zijn we zo veel mogelijk op de achtergrond aanwezig, maar dat wil niet zeggen dat je van te voren niet heel veel invloed kunt uitoefenen op je reportage. Denk bijvoorbeeld aan kleine stylingselementen, een opgeruimde slaapkamer of het maken van een lijstje voor de groepsfoto’s. We hopen dan ook dat we jullie wellicht nieuwe tips geven en als jullie voor ons nog handige tips hebben of toch nog een vraag willen stellen dan horen we het natuurlijk graag.

Voorbereidingen

Tijdens de voorbereidingen is het handig om alle detail alvast klaart te leggen. Denk aan : je sieraden, trouwkaart, stropdas, de ringen en natuurlijk de schoenen en trouwkleding. Ik kan dan tijden jullie voorbereidingen de afwisseling maken tussen het fotograferen van een aantal details, terwijl ik tegelijkertijd jullie in de gaten hou. Zo krijg je foto's van het make-uppen, je haar maar ook je trouwjurk en natuurlijk de rest. Wanneer ik de voorbereidingen mag vastleggen, kan het helpen om alvast na te denken over de locatie. Een lekkere lichte kamer doet wonderen! Meestal begin ik zo'n anderhalf uur voordat de jurk aangaat met foto's maken. Mocht je twijfelen of je de voorbereidingen of juist een deel van het feest op de foto wilt hebben? Zou ik altijd kiezen voor de voorbereidingen, dit zijn de momenten die jullie niet samen beleven maar achteraf wel samen van kunnen genieten. 

First Look

Oooooh en dat is het moment aangebroken, elkaar voor het eerst zien. Er zijn verschillende manieren om elkaar voor het eerst te zien, gebruikelijk in Nederland is dat de bruidegom aanbelt bij het huis waar de bruid zich bevindt. Er is nog een veel mooier alternatief, de bruidegom staat al klaar met de rug naar waar de bruid vandaan komt, De bruid komt eraan en tikt op de schouder van haar aanstaande. Vervolgens draait hij zich om en heb je een heerlijk moment om elkaar van top tot teen te bewonderen! Zo heb je prachtige momenten op de foto. Natuurlijk krijg je op deze manier ook de meest prachtige foto's omdat ik natuurlijk veel licht nodig heb en zo dé perfecte hoe kan kiezen. Je kan een voor een speciale locatie kiezen, een plek die waar jullie gek op zijn!

De Fotosessie

De fotosessie is het moment waarop ik jullie met z'n tweeën fotografeer. Ik raad aan om voldoende tijd in te plannen, minstens uur en dit is zonder reistijden. Voldoende tijd is belangrijk want het kost  wel wat tijd om ontspannen, romantisch en puur op de foto te gaan. Wanneer de fotosessie plaatsvind is helemaal aan jullie zelf, sommige kiezen ervoor om dit direct na de first look te doen, anderen na de ceremonie en ook kiezen sommigen voor een zonsondergang momentje. 

In principe kan ik op alle locaties foto's maken : denk aan een fabriekshal, de binnenstad of een heerlijk natuurgebied. Het belangrijkste is dat jullie er graag op de foto willen. Wel raad ik af om voor hele donkere ruimtes te kiezen, er moet dan geflitst worden en hierbij komt mijn stijl niet volledig tot zijn recht. Wil je dit toch graag, plan dan een tweede, totaal andere, locatie in.

Naast buitenlocaties is het ook handig om direct binnenlocatie te bekijken, je weet maar nooit in ons kikkerlandje! Denk aan fabrieken, landhuizen, kloosters, musea, kassen café, dierenparken enzovoort. Twijfel je of binnenlocatie geschikt is, kan je gewoon wat foto's sturen en dan kijk ik er even naar voor jullie. 

Vergeet niet om na te denken over welke schoenen je aan hebt of doet, op hoge hakken over een lang (en modderig) bospad is misschien niet heel makkelijk.

Groepsfoto's

Mocht er een moment zijn waarop jullie groepsfoto's willen maken met jullie familie en vrienden, dan is het handig om hier van te voren goed ove rna te denken. Ik adviseer om niet meer dan 10 combinaties te kiezen, omdat je anders als bruidspaar tenminste 10 keer hetzelfde (maar met andere mensen) op de foto staat. Ik maak het liefst juist onopvallend foto;s, omdat je dan echte momenten vast kan leggen. Het voordeel van groepsfoto's is dan wel weer dat je zeker weet dat iedereen een keer gefotografeerd is. Wat ook super leuk is, een fotohokje inhuren zodat iedereen een keer alleen of ik kleine groepjes op de foto gaat!