Hé hoi!

Wanneer je deze pagina hebt ontvangen betekend het dat jullie mij geboekt hebben voor jullie bruiloft. yaaay! We hebben een klik en mijn stijl past bij jullie. Nu duurt het nog even voordat jullie elkaar het ja woord geven en ik wil alvast een cadeautje geven. Deze speciale pagina vol informatie & tips die ik door mijn ervaring aan jullie mee kan geven er is zoveel leuks en mogelijk wat een bruiloft plannen overweldigend kan maken. Ik heb er zin aan en kan niet wachten jullie bruiloft vast te leggen!

Groetjes Karen

Samengevat

1. Loveshoot
2. Het is jullie dag
3. De dag zelf : voorbereidingen
4. De dag zelf : First look
5. De dag zelf : De ceremonie & kerkdienst
6. De dag zelf : fotoshoot
7. De dag zelf : groepsfoto's
8. Trouwalbum
9. Wat gebeurt er verder?

De loveshoot

Er zijn veel namen voor deze fotosessie, de één noemt het een verlovingsshoot, de ander pre-wedding sessie, hoe je het ook wilt noemen, het is altijd super leuk en heeft ook nog een voordelen. Jullie ondervinden hoe ik te werk ga en dit zal ervoor zorgen dat jullie relaxed zullen zijn op de bruioloft want jullie weten wat je kun verachten, natuurlijk leer ik ook jullie. Deze foto's kunnen jullie gebruiken voor jullie dave the date/trouwkaarten of trouwwebsite en bovenal is het een super leuke ervaring, genieten van elkaar, samen uitkijken naar jullie bruiloft en een mooie herinnering samen waarvoor jullie voor elkaar hebben gekozen en eerlijk is eerlijk ook best fijn want je krijgt korting op jullie volledige loveshoot. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om deze na de bruiloft te doen.

Het is jullie dag


         

Doe wat jullie willen, het is jullie dag! Draag de kleding waar jij blij van word. Maak je samen klaar! Heb degene die je erbij wilt hebben, plan een momentje voor jullie zelf in. Niet zoveel tijd nodig voor taart en borrels? Doe wat anders leuks met die tijd! Het punt is natuurlijk dat jullie, jullie liefde voor elkaar vieren en dat al jullie liefste familie en vrienden bij dit feest mogen zijn. Prachtig toch!


PLANNING EN SCHEMA
Om jullie een idee te geven wat er normaal gesproken gebeurt op ene trouwdag heb ik hier een voorbeeld van een tijdlijn. Geloof mij er zijn een heleboel mensen die deze tijdlijn helemaal niet aanhouden omdat het niet bij hun past, ze trouwen bijvoorbeeld 's avonden of willen helemaal geen groepsfoto's en sommigen maken zich lekker samen klaar!

Klaarmaken

Je of jullie worden wakker en gaan ontbijten en dan is het moment om je kalar te maken. neem hier ruim de tijd voor. samen met bijvoorbeeld je vader/moeder en vrienden.

1 uur voor ophalen

Ik kom aan bij de locatie waar jullie je klaar maken. Ik fotografeer graag de bruid en bruidegom wanneer dit mogelijk is.

First look

Het is tijd om elkaar voor het eerst te zien. Vind deze ontmoeting plaats op jullie lievelingslocatie? dan rijden we daar naartoe. Vind deze thuis plaats dan is het altijd mooi om dit buiten te doen of in een lichte woonkamer. Vraag mij gerust om tips voor wat het mooist is!

Fotosessie

Er word vaak gekozen om na de firstlook richting de locatie van de fotosessie te gaan. Plan voor de fotosessie ongeveer een uurtje in (exclusief reistijd). Willen jullie graag op twee locaties foto's maken plan dan voor beide apart 45 minuten in.

Ceremonie & kerkdienst

Na jullie ontmoeting en fotosessie is het tijd voor jullie aankomst bij de dag gasten en  zal de ceremonie van start gaan. Direct aansluitend of 's avond word de kerkdienst gedaan.

Na de ceremonie

Oh men jullie zijn inmiddels getrouwd en dat betekend natuurlijk feest, er word getoost er is taart en er is tijd voor de groepsfoto's. Ik gebruik hiervoor de lijst die ik van jullie gekregen heb, zorg wel voor iemand die iedereen bij elkaar roept.

Zonsondergang

Ben ik er tot en met de zonsondergang? Dan is dat het perfecte moment voor foto's de zon is zacht en geeft een prachtige warme gloed. Als het mogelijk is doen we nu nog even een mini fotoshoot van 15 minuutjes. Ook wel even lekker, tijd voor jullie twee tussendoor.

Eten & Feest

De meesten hebben geen behoefte aan eetfoto's en dat snap ik heel goed. Al zijn er ook veel bruidsparen die een prachtige tafelstyling hebben en deze wel graag gefotografeerd hebben. Na het eten is er tijd om het feest te laten beginnen! Wanneer er naast het dansen geen andere dingen gepland staan ben ik meestal 1 uur bij het feest aanwezig, voor de openingsdans en de sfeer op de dansvloer.Er zijn een aantal dingen die foto's geweldig maken en een aantal dingen die achteraf niet ongedaan gemaakt kunnen worden. Nu weten jullie na ons kennismakingsgesprek dat mijn kijk op fotografie best traditioneel is, de foto moet goed uit de camera komen. Daarom een paar tips:

1. Ijswitte jurken: Wist je dat spierwit een soort blauwe tint heeft? Deze spierwitte kleur reflecteert letterlijk alle kleuren om zich heen. De gele muur, het groene gras, de bloemen. Hierdoor kan je een een gloed over je jurk krijgen. 

2. Strapless jurken: Strapless jurken zijn supertof, zolang je staat. Vaak is het een heel ander verhaal zodra je gaat zitten, tegenwoordig zijn er veel alternatieven op deze jurken.

3. Gek op bloemen en styling van je trouwlocatie? Schroom je niet om bij all leveranciers offertes op te vragen en uit te pluizen of ze precies bij jullie smaak en stijl passen.

4. Draag lekker wat bij je past, je hoeft niet persé kleding te dragen zoals wij inmiddels gewend zijn. Mix lagen, texturen en kleuren. Heb lef en vooral veel plezier met wat precies bij je past!De dag zelf: voorbereidingen

Tijdens de voorbereidingen is het handig om alle details alvast klaart te leggen. Denk aan : je sieraden, trouwkaart, stropdas, de ringen en natuurlijk de schoenen en trouwkleding. Ik kan dan tijdens jullie voorbereidingen de afwisseling maken tussen het fotograferen van een aantal details, terwijl ik tegelijkertijd jullie in de gaten hou. Zo krijg je foto's van het make-uppen, je haar maar ook je trouwjurk en pak en alle andere details. Wanneer ik de voorbereidingen mag vastleggen, kan het helpen om alvast na te denken over de locatie. Een lekkere lichte kamer doet wonderen! Meestal begin ik zo'n uur voordat de jurk aangaat met foto's maken. Mocht je twijfelen of je de voorbereidingen of juist een deel van het feest op de foto wilt hebben? De uren vlak voor de bruiloft zijn speciaal. Er hangt altijd een bijzondere en mooie sfeer. Afwachting spanning, gelukt tranen en uiteindelijk het aankleden. Het zijn momenten die de meesten niet samen beleven maar achteraf wel samen van kunnen genieten door middel van de foto's. Neem de tijd en geniet.


Tijdens de voorbereidingen is het handig om alle details alvast klaart te leggen. Denk aan : je sieraden, trouwkaart, stropdas, de ringen en natuurlijk de schoenen en trouwkleding. Ik kan dan tijdens jullie voorbereidingen de afwisseling maken tussen het fotograferen van een aantal details, terwijl ik tegelijkertijd jullie in de gaten hou. Zo krijg je foto's van het make-uppen, je haar maar ook je trouwjurk en pak en alle andere details. Wanneer ik de voorbereidingen mag vastleggen, kan het helpen om alvast na te denken over de locatie. Een lekkere lichte kamer doet wonderen! Meestal begin ik zo'n uur voordat de jurk aangaat met foto's maken. Mocht je twijfelen of je de voorbereidingen of juist een deel van het feest op de foto wilt hebben? De uren vlak voor de bruiloft zijn speciaal. Er hangt altijd een bijzondere en mooie sfeer. Afwachting spanning, gelukt tranen en uiteindelijk het aankleden. Het zijn momenten die de meesten niet samen beleven maar achteraf wel samen van kunnen genieten door middel van de foto's. Neem de tijd en geniet.Even op een rijtje:
 • Ook de mannen kunnen vastgelegd worden. Deze voorbereidingen zijn minstens net zo belangrijk!
 • Je omgeving en de mensen zijn belangrijk! Je moet je prettig voelen. Dit kan bij jullie thuis of ouders zijn, op de trouwlocatie of een B&B maar net wat jullie het leukst vinden met de mensen die je niet wilt missen deze ochtend.
 • Het juiste licht:  Kies een ruimte met veel natuurlijk licht! 
 • Leg al die details waar jullie zo over nagedacht hebben alvast klaar
 • Overleg met je muah (make-up en hair) hoelang jullie nodig zullen hebben.

De dag zelf: First Look 

Oooooh en dan is het moment aangebroken, elkaar voor het eerst zien. Er zijn verschillende manieren om elkaar voor het eerst te zien, gebruikelijk in Nederland is dat de bruidegom aanbelt bij het huis waar de bruid zich bevindt. Er is nog een veel mooier alternatief, de bruidegom staat al klaar met de rug naar waar de bruid vandaan komt, De bruid komt eraan en tikt op de schouder van haar aanstaande. Vervolgens draait hij zich om en heb je een heerlijk moment om elkaar van top tot teen te bewonderen! Zo krijg je prachtige momenten op de foto. Natuurlijk krijg je op deze manier ook de meest prachtige foto's omdat ik natuurlijk veel licht nodig heb en zo dé perfecte hoe kan kiezen. Je kan een voor een speciale locatie kiezen, een plek die waar jullie gek op zijn!

De dag zelf: De Fotosessie

De fotosessie is het moment waarop ik jullie met z'n tweeën fotografeer. Ik raad aan om voldoende tijd in te plannen, minstens uur en dit is zonder reistijden. Voldoende tijd is belangrijk want het kost  wel wat tijd om ontspannen, romantisch en puur op de foto te gaan. Het is toch een speciaal moment, geniet ervan! Wanneer de fotosessie plaatsvind is helemaal aan jullie zelf, sommige kiezen ervoor om dit direct na de first look te doen, anderen na de ceremonie en ook kiezen sommigen voor een zonsondergang momentje. 

In principe kan ik op alle locaties foto's maken: denk aan een fabriekshal, de binnenstad, parken, een landgoed of een natuurgebied. Het belangrijkste is dat jullie er graag op de foto willen. Wel raad ik af om voor hele donkere ruimtes te kiezen, er moet dan geflitst worden en hierbij komt mijn stijl niet volledig tot zijn recht. Wil je dit toch graag, plan dan een tweede, totaal andere, locatie in.

Naast buitenlocaties is het ook handig om direct binnenlocatie te bekijken, je weet maar nooit in ons kikkerlandje! Denk aan fabrieken, landhuizen, kloosters, kerken, musea, kassen, café, dierenparken enzovoort. Twijfel je of binnenlocatie geschikt is, kan je mij gewoon wat foto's sturen en dan kijk ik met jullie mee.

Vergeet niet om na te denken over welke schoenen je aan hebt of doet, op hoge hakken over een lang (en modderig) bospad is misschien niet heel makkelijk.

De dag zelf: Ceremonie & Kerkdienst

De ceremonie, is het centrale punt van de dag. Want wat is een bruiloft zonder ceremonie. Blijf hiervoor dan ook lekker dicht bij jezelf, wist je dat een babs wettelijk gezien alleen het officiële gedeelte hoeft te leiden. Dus je mag ook je familie en vrienden vragen voor je te speechen. Tegenwoordig mag je bijna overal trouwen en dat bekend dat jullie vast ook op jullie favoriete plek terecht kunnen, dat is toch te gek! Denk na over de lengte van jullie ceremonie vaak werk 30 minuten á 45 minuten het aller beste zo kan iedereen zien 100% op jullie focussen. We leven natuurlijk in een digitale wereld dat betekend dat er vaak mensen zijn die foto's maken met hun telefoons of camera's (die zie je terug op jullie trouwfoto's) en geloof het of niet het gebeurt weleens dat familieleden voor mij gaan staan om een foto te maken, heb je dit liever niet? stel jullie familie en vrienden op de hoogte. Ik schroom mij natuurlijk niet om iemand aan te spreken als deze voor mij gaat staan, jullie hebben mij tenslotte geboekt en ik wil de beste foto's aan jullie afleveren.


kerkdienst

In sommige kerken mogen er op bepaalde momenten geen foto's gemaakt worden. Ga in overleg met de dominee over wat jullie graag willen en stel mij op de hoogte. Trouwen jullie 's avonds in de kerk? Dat is natuurlijk geen enkel probleem! Sommigen overwegen om dit gelijk na de wettelijke ceremonie te doen. Zo hadden ze daarna alle tijd voor  zichzelf, hun gasten, om te genieten, eten en feest. 


Jullie positie

Voor de foto's is het natuurlijk belangrijk dat ik jullie kan zien en dat ik niet voor al jullie gasten moet gaan staan om foto's te maken tijdens de ceremonie, dat zou ik werkelijk afgrijselijk vinden. Kijk daarom even vanaf verschillende punten naar jullie ceremonie locatie of jullie een beetje te zien zijn (zittend/staand). Ik kan verder overal onderdoor, bij langs en bovenop staan. Dat gaat helemaal goed komen!


Persoonlijke geloften

Heb je die nodig? Ik kan wel heel hard JA! roepen omdat het zo mooi en emotioneel is, maar het moet absoluut bij je passen, er zijn stellen die geen geloften hebben, sommige hebben ze wel en weer andere lezen ze apart van de rest tijdens de fotosessie aan elkaar omdat dit voor hun fijner en intiemer is. Maar ook zijn er stellen die voor elkaar zingen of een lied spelen.


Confetti

Heb je dat nodig? JAAAAA! Heel veel CONFETTI of BELLENBLAAS, LAVENDEL of BLOEMEN (maar geen rijst! dat is niet goed voor de vogels) Hoe meer confetti, hoe beter! Waarom jullie huwelijk op deze manier feestelijk inwijden? Het geeft niet alleen een prachtig en spontaan effect maar het is ook een traditie waarmee jullie familie en vrienden jullie voorspoed en geluk toewensen! 
         

De dag zelf: Groepsfoto

Mocht er een moment zijn waarop jullie groepsfoto's willen maken met jullie familie en vrienden, dan is het handig om hier van te voren goed over na te denken. Ik adviseer om niet meer dan 10 combinaties te kiezen, omdat je anders als bruidspaar tenminste 10 keer hetzelfde (maar met andere mensen) op de foto staat. Jullie ontvangen van mij een vragenlijst en kunnen daar alle combinaties opzetten. Ik hoor vaak 'we willen geen staatsportretten' en ik denk er net zo over! Al ontkom je met groepen hier niet helemaal aan. Het belangrijkste bij groepsfoto's vind ik dat iedereen te zien is en dat er niemand met zijn ogen dicht op staat! Wat ook super leuk is, een fotohokje inhuren zodat iedereen zelf op de foto kan gaan in groepjes.
Trouwalbum

Veel stellen en gezinnen bewaren graag hun foto's in een kwalitatief album, die generaties meegaat. Ik bied jullie dan ook graag een prachtig handgemaakt album aan. Niets heerlijker dan je foto's vast te kunnen houden. Een trouwalbum maakt een bruidsreportage af! Daarom is er bij jullie pakket het prachtige handgemaakt album met linnen of kunstleder cover met kleur naar keuze, speciaal dikke en lay-flat bladzijdes inbegrepen. Jullie kunnen ervoor kiezen om de standaard uitvoering van 20 x 20 met 30 pagina's in de pakketten te upgraden met alle opties die mogelijk zijn. Nadat jullie reportage klaar is, ga ik aan de slag met het ontwerp van het trouwalbum. Jullie hebben vervolgens de mogelijkheid om éénmalig wijzigingen door te geven. Zodra jullie het akkoord hebben gegeven, ga ik het album bestellen en is deze naar verwachting binnen 6 weken, vanaf het moment van bestellen, bij mij binnen. Willen jullie het album helemaal naar eigen wens laten maken dan kan dat met upgrades

UPGRADES

 • Formaat 25 x 25 cm €50 - 30 x 30 cm €100 - 35 x 35 cm €150
 • Extra spreads (2blz.) €15
 • Jullie namen  op de cover €25 per regel (is met sommige materialen niet geschikt)
 • Omslag van echt leder vanaf €50
 • Luxe bewaarbox €80 tot €160,-

Wat gebeurt er verder

 •  We hebben een leuk kennismakingsgesprek gehad.
 •  Jullie hebben mij geboekt! YAY!
 •  Jullie ontvangen de aanbetaling.
 •  Jullie ontvangen deze pagina via de mail ontvangen.
 • 8 weken voor de bruiloft stuur ik een vragenlijst toe.
 • 3 weken voor de bruiloft stuur ik de factuur, deze word betaald voor de ontvangst van de foto's en eventueel na ontvangst van de preview.
 • Het moment is daar, jullie gaan trouwen!
 • Geniet van jullie huwelijksreis, ik stuur binnen een week de preview op (en het eventuele restbedrag).
 • Binnen vijf weken zijn jullie foto's klaar en stuur ik ze naar jullie toe via de persoonlijke fotogalerij.
 • Jullie geven jullie favorieten aan voor het album en ik begin hierna aan jullie ontwerp. Meer informatie volgt dan.nog vragen die er niet bij staan of specifieke tips nodig voor jullie bruiloft, de snelste weg is even appen naar 0624679923 of stuur nog even een mailtje via het formulier. Ik denk en help jullie graag mee!