Sep 12, 2018

'Werkweek van een fotograaf'

Het leek me een leuk idee om eens een kijkje te geven in mijn fotografen bestaan: een werkweek van een fotograaf. Oja disclaimer, mijn telefoon foto's zijn om te janken er word al heel lang tegen mij geroepen karen koop is een betere telefoon! hahaha


Maandag
De fotosessie van vandaag met paarden kon niet doorgaan, het was noodweer, helaas maar natuurlijk verplaatst naar een betere dag. Ik ga dan ook op mijn wekelijkse fotoroute voor mijn vaste klant! Van hun krijg ik elke week een nieuwe route waarbij ik verschillende objecten fotografeer in het noorden van het land. Soms in de route dichtbij maar soms ben ik ook de heledag aan het rijden en foto's maken, je weet wel gewoon van 9 tot 5 hahaha. Eenmaal op kantoor, zet ik direct alle foto's op de computer wetend dat ik ze morgen allemaal ga doorvoeren. Maar nu eerst even wandelen met de hond en natuurlijk koken. 's avonds ga ik verder met het editten van de foto's en betrap mijzelf erop dat het toch echt al bedtijd is.


Dinsdag
Na de ochtendwandeling met de hond, duik in het kantoor weer in. Om de foto's van de route door te voeren, ook het doorvoeren duurt vaak nog een halve dag. Ik zet hierbij even heerlijk een muziekje op en ga aan de slag. Om één uur is het tijd voor de persoonlijke mentor sessie. Die altijd iets langer duren dan gepland haha, helemaal als je lekker bezig bent. De middag vliegt lekker voorbij na het bewerken en het maken van foto's, komt ook de mentor sessie tot zijn einde. Na het eten weer heerlijk verder met het editten van de fotosessies van afgelopen weekend en verstuur direct de previews. 's avonds verstuur ik nog een mail naar één van de organisaties waar ik mijn jaarlijkse sponsoring aan weg wil geven.


Woensdag
Ik ga naar een paardenfokker om daar verkoopfoto's te maken. we waren snel klaar en ik ga naar kantoor en zet de foto's op de computer, doordat we snel klaar waren heb ik even de tijd om naar mijn paard te gaan even met haar bezig en van haar te genieten.  Eenmaal op kantoor ga ik de agenda bij langs om te kijken welke zaken ik moet regelen zo is het tijd om over te stappen van facturatie systeem, het systeem waarmee ik werkte voldeed niet meer aan mijn eisen en zo ben ik naar een andere service verhuisd, de rest van de dag voornamelijk bezig geweest met het doorvoeren van gegevens. Tegenwoordig is social media ontzettend belangrijk en ben ik dan ook in de tussentijd heerlijk berichtjes beantwoorden via whatsapp en facebook. Ook maak ik een aantal aantal cadeaubonnen klaar en doe deze op de post!


Donderdag
Ik begin de ochtend met het nabewerken van foto’s van de zwangerschap fotosessies. Ik maak een aantal facturen in mijn nieuwe systeem en heb inmiddels IDEAL betalen geactiveerd, zo kan iedereen ook voor het nabestellen van foto's bij evenementen veel makkelijker betalen. Super handig! Daarna staat er een super leuk gesprek met een bruidspaar op de agenda die gaan trouwen in september. Ik mail nog een preview en beantwoord een aantal zakelijke telefoongesprekken en een aanvraag voor een bruiloft die over twee week plaatsvind. JA! ik ben beschikbaar. Ik zeg altijd stuur gewoon een berichtje, mijn agenda is vol maar ik heb altijd tijd voor een leuke fotosessie of trouwreportage!Vrijdag
Vandaag heb ik een semi-vrije dag. Ik maak een wandeling met de hond en ga daarna mijn paard longeren en vertroetelen, ruim op en maak het huis schoon. Heel belangrijk natuurlijk, dat hoort er ook gewoon bij! Al snel vind ik mijzelf op kantoor, toch weer lekker even verder met editten. Er komen in de tussentijd een aantal aanvragen binnen via de mail en whatsapp en ik begin langzaam na te denken over een nieuwe leuke facebook fotoactie. De eerste fotosessie is bijna klaar, ik maak de persoonlijke fotogalerij aan en zet de mail klaar voor versturen, altijd zo heerlijk om alle foto's in het groot te bekijken! Oeeeeh vinden ze het net zo mooi en leuk als ik! Het is tijd om weer foto's uit te kiezen voor mijn persoonlijke fotoalbums, er is een begin gemaakt! 's avond ga ik nog naar een super leuke fotosessie met paard en ruiter, prachtig in het zand!Zaterdag

Er staat vandaag en leuke trouwerij op de planning, bij hun thuis op de boerderij! Een dag vol genieten, liefde en nadenken over hoe alles tot dit moment gekomen is en wat doe je als je een prachtige tuin heb, juist! Thuis trouwen! Met veel confetti, stropakken om op te zitten en als verrassing rookfakkels. Eenmaal thuis natuurlijk direct even de foto's in het groot bekijken, ik kan het ook gewoon niet weerstaan hahaha en dan toch echt op bed.


Zondag

Vandaag een onverwachte vrije dag, er zou gefotografeerd worden op een automeeting maar ging door omstandigheden niet door. Dat betekend trouwfoto's selecteren en een preview maken!! Zo kon ik de dag na hun trouwen direct een preview sturen! Op de website staat binnen een week, maar in werkelijkheid kan het soms nog veel sneller gaan hahaha.


Ik ben zo benieuwd wat jullie hier van vinden! is dit wat jullie hadden gedacht?  Elke week is heel anders maar ik hou altijd momenten vrij zodat ik ook weer tijd heb om alle foto's na te bewerken, te wandelen met de hond, bezig te zijn met mijn paard en natuurlijk lekker te eten met mijn man.