TIPS VOOR JE LIFESTYLE FOTOSESSIE

Mooie foto's gaan vaak jarenlang mee en worden na een aantal jaren ook nog eens een goede herinnering en precies daarom is het goed om je erop voor te bereiden. Er zijn een aantal dingen die foto's geweldig maken en een aantal dingen die achteraf niet ongedaan gemaakt kunnen worden. Mijn kijk op fotografie best traditioneel, de foto moet goed uit de camera komen ;) Daarom een paar tips:

1. Plan je fotosessie in de zomer 's ochtends of 's avonds, het felle zonlicht is absoluut niet flatteus of mooi. Bovendien heb je 's avonds kans op zonsondergang foto's. Plan je fotosessie in de herfst en winter, zowel de zonsondergangen, het licht als kleuren zijn ontzettend mooi en zacht.  In de winter krijg je altijd ontzettend knusse foto's

2. Laat gerust weten wat jullie een leuke locatie lijkt, er zijn zoveel gave plekken. Denk bijvoorbeeld aan graan of bloemenvelden voor een koppel fotosessie maar ook kassen of  een natuurgebied met naaldbomen, water en zand. Waar je ook super leuke familiefoto's kunt maken maar we mogen absoluut de straten en grachten van de stad niet vergeten!

3. Draag zoveel mogelijk naturentinten, lichte kleuren of gecombineerd met donkere,  je prima een zwarte broek aan doen, maar als je dan ook nog aan navy blauwe trui aan hebt word het een donker vlak in de foto's. Draag liever ook geen neon/knalkleuren die kleren weerkaatsen op je gezien en niemand wil een oranje, roze of groen gezicht.

4. Houd je kleding simpel. Effen kleren, verschillende texturen, een paar stoere schoenen en voila!

5.  Motiefjes zijn hartstikke leuk! Maar kleding met kleine ruitjes en ministreepjes niet zo. Dan kun je beter wat grote motieven kiezen, zoals bloemen of een Scandinavisch patroon. Oh ja GEEN grote teksten enzovoort, dit leid af!

6. Trek liever iets losjes aan, dan iets strak. Ook als je slank bent, tenzij je een prachtige mamabuik hebt die mag best gezien worden natuurlijk! Trust me, it will look stunning!

7. Mannen, geen portemonnees en telefoons in jullie broekzakken doen! Het is ook leuk om wat extra's aan te trekken zoals bretels of een strik. En niet alles zwart of donkerblauw he (dames ook niet) hahaha ;)

8. Match jullie kleding met elkaar, dan word het een geheel. Het hoeft niet tot in de detail perfect hoor, gewoon een beetje

9. Kom ik bij je thuis langs, doe lekker alle gordijnen open! (Want wanneer het allemaal te donker is worden de foto's minder mooi en komen er spikkeltjes op genaamd ruis, dit is heel normaal maar we zien het liever wat minder) Met baby's maak ik graag foto's in de woonkamer, jullie slaapkamer (een licht dekbedovertrek, zonder patronen e.d is perfect) en natuurlijk ga ik ook graag even de babykamer in. Voor een koppelshoot aan huis wil ik ook nog wel eens de eetkamer of de keuken gebruiken als deze licht genoeg is, dat betekend opruimen maar hahaha! ,

10. Bovenal heb plezier en draag wat je prettig vind! En kom je er niet uit stuur gewoon wat setjes en locaties door, ik kijk met liefde even met jullie mee en ken zelf ook een aantal leuke plekken.

11. Natuurlijk heb ik zelf een boel ideeën en toffe manieren om jullie zo mooi en natuurlijk mogelijk te fotograferen, maar bedenk gerust ook naar dingen die je zelf heel leuk vind en dan kijken we tijdens de fotosessie of het haalbaar is.